Canonkunst

15 kunstwerken benadrukken onzichtbare deel canon van Overijssel

De lokale geschiedenis van Overijssel staat beschreven in de Canon van Overijssel. Verspreid over de provincie zijn vijftien kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd. De kunstwerken hebben een lokale historische gebeurtenis of een breder historisch thema als vertrekpunt. Zij benadrukken een selectie van juist die onderdelen van de Canon van Overijssel die eerder niet zichtbaar was of nu niet meer zichtbaar is in het landschap. De kunstwerken geven zo plekken een verhaal en/of verhalen een plek. 

Canonkunst is onderdeel van het project Canon & Ruimte. De uitvoering van het onderdeel Canonkunst lag in handen van het Kunstenlab. 


Deze 15 kunstwerken zijn inmiddels gerealiseerd:


De Overijsselse dichter Koos Geerds heeft voor alle 15 kunstwerken een gedicht gemaakt. De gedichten vormen een rode draad door het hele project.

Klik hier om te lezen wat diverse media over het project schreven.


Het project Canon & Ruimte is mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, in samenwerking met de IJsselacademie en vele lokale partners.


Pompey, Space Cowboysz.t., Guido GeelenBloemstuk De Breedenhorst, Linda NieuwstadBeulaker Toren, Alphons ter AvestDE GIEK, Rob SweereDraadje Doek, Anne-Marie van SprangTolplaats, Ben RaaijmanELEMENT 79 Sterrenstof, Paul de KortArtefact 289-1 Andreas HetfeldOp & Uit 't Hart, Hellen AbmaHet Vijfde Landschap, Rob SweereHet landschap aan tafel, Martijn Schoots