Atelierbemiddeling

Het Kunstenlab biedt kunstenaars vrijkomende ateliers aan in de atelierpanden Rollecate en vmAKZO, in de Driebergenbuurt (atelierwoningen) of andere incidentele plekken. De atelierpanden en de atelierwoningen in de Driebergenbuurt worden beheerd door Rentré Wonen waarbij het Kunstenlab nieuwe huurders voordraagt. Ook andere aanbieders van werkruimtes (waaronder kunstenaars zelf) benaderen het Kunstenlab om te bemiddelen in (onder)verhuur.

Op wie richten we ons bij bemiddeling ?
Atelierbemiddeling is in eerste instantie gericht op beroepsmatig werkzame beeldende kunstenaars. Als er geschikte kandidaten zijn, komen ook toegepaste kunstenaars en overige (niet beeldende) kunstenaars in aanmerking om te worden voorgedragen voor een vrijkomend atelier.

Hoe gaan we te werk ?
Kunstenaars die op zoek zijn naar een atelier(woning) dienen zich in te schrijven als kunstenaar bij het Kunstenlab. Het inschrijfformulier kan via deze website worden gedownload (zie: Inschrijven). Door ook Bijlage I van het inschrijfformulier in te vullen maakt u kenbaar op de wachtlijst voor atelierruimtes te willen staan. De manier waarop we precies omgaan met de wachtlijst staat beschreven in de toelichting 'Procedure toewijzing van ateliers' (hiernaast te downloaden als Word-bestand).

Een overzicht van op dit moment beschikbare werkruimtes vind je hier.